HR domena

HR domena predstavlja vrhnjo domeno države Hrvaške

HR domena vas bo verjetno pričela bolj zanimati, ko boste ugotovili, da Hrvaška predstavlja zelo velik potencialni trg znotraj Evropske unije. Domena .hr je torej označena kot vrhnja domena države Hrvaške.

V prvi vrsti je treba pri registraciji domene hr paziti, da se ne zmotite za kakšno črko. Če se zmotite samo za eno črko, namreč ni možna reklamacija oziroma vračilo denarja.

Smiselna izbira HR domene

HR domena se splača izbrati, če boste želeli trgovati na hrvaškem ozemlju. S tem boste seveda dosegli precej večje zanimanje na tem ozemlju. Domeno lahko registrirajo tako pravne kot tudi fizične osebe iz Hrvaške. Prav tako tudi pravne osebe z veljavno VAT številko iz Evropske unije.

HR domena
HR domena je smiselno zakupiti če imate podjetje na Hrvaškem

Ko omenjeni domeni preteče dejavnost, še isti dan preneha delovati oziroma gre v karanteno. To pa seveda pomeni, da neha delovati tudi spletna stran in elektronska pošta, vse morebitne poddomene.

Kako se HR domena podaljša?

Kot lastnik HR domene ko morate ob prenehanju delovanja podaljšati v roku 15 dni. Načeloma s tem ne bi smeli imeti kakršnih koli dodatnih stroškov. Ko se izteče karantena domene, pa je ta spet prosta in je kot takšna seveda na voljo vsakomur. Seveda se HR domena lahko tudi podaljša oziroma prenese.

Registracija domene .hr

.hr velja za hrvaško vrhnjo domensko končnico. Če jo boste kdaj želeli registrirati tudi sami, boste morali imeti hrvaški poštni naslov ali pa podjetje, ki bo registrirano na hrvaškem ozemlju. Za druge pa je na razpolago domena .com.hr.

Kaj je ime domene?

Domena HR se lahko registrira za eno leto, kasneje pa jo torej lahko podaljšate. Domena se lahko tudi prenese. Prenos je hiter, ker za to potrebujete samo avtorizacijsko kodo. To pridobite pri trenutnem registrarju. Po sproženem prenosu boste na lastniški e-mail domene prejeli sporočilo. Tega boste morali še potrditi – da se torej strinjate s prenosom domene na novega registrarja.

Sam prenos domene je treba potrditi najkasneje v roku petih dni. Po tem času se postopek prekine. Lahko ga sicer ponovite, a boste morali vse skupaj ponovno plačati.

Cenik HR domene

Na spletu lahko preverite, koliko bi vas stala registracija HR domene. Preverite cenik za obdobje enega leta, za samo registracijo, za podaljšanje in za prenos ter podaljšanje domene.

V tej kategoriji: