Vstop v svet poročne fotografije

Eden najboljših načinov za vstop v svet poročne fotografije je, da najprej spoznate poročno fotografijo preko delovanja drugih izkušenih fotografov. To vam bo omogočilo, da spoznate raznolike pristope k fotografiranju porok. Tako boste bolje razumeli, kateri stil najbolj ustreza vašemu lastnemu pogledu na tovrstno fotografijo.

Ustvarjanje spominov, ki trajajo vse življenje. Foto: Vanessa Tivadar Photography

Najdite svojega mentorja

Kot naslednji korak priporočam, da stopite v stik s fotografi, katerih delo vas je navdušilo. Predstavite se jim in jim pokažite svoje lastne fotografije. Prosite jih, če bi se jim lahko pridružili kot asistenti pri fotografiranju. Morda boste imeli srečo in se bo ravno takrat, ko jim pišete, ponudila priložnost za asistenco pri nekem poročnem dogodku. Tudi če ne najdete fotografa, ki bi vas vzel za asistenta, ne obupajte. Mnogi poročni fotografi že imajo stalne sodelavce, s katerimi delajo. Vaša zavrnitev ne pomeni, da niste dovolj dobri, temveč je preprosto posledica dejstva, da ima vsak fotograf svoj ekipni ritem dela.

Delavnice poročne fotografije

Če vam ne uspe najti mentorja, od katerega bi se učili in ki bi vas sprejel kot asistenta, lahko vedno razmislite o udeležbi na delavnici za poročno fotografijo. Delavnice so odličen način, kako pridobiti znanje in izkušnje ter se povezati z drugimi navdušenimi fotografi.

Idealna izkušnja za začetnike

Poročna fotografija za začetnike lahko predstavlja velik izziv. V takšnih primerih je udeležba na delavnici, ki jo organizira izkušen poročni fotograf, odlična izbira. Pomembno pa je, da se zavedate, da popolnih pogojev, ki jih boste imeli na delavnici, verjetno ne boste imeli vedno v resničnem projektu.

Če je fotografska delavnica organizirana kot fiktivna poroka v čudoviti lokaciji, boste imeli lažjo pot do ustvarjanja izjemnih fotografij. Ta že sama po sebi čudovita lokacija vam bo ponudila odlične pogoje za fotografiranje. Poleg tega pa bo organizator skupaj z drugimi partnerji poskrbel za čudovito ozadje, kar vam bo omogočilo, da se popolnoma posvetite umetniškemu procesu fotografiranja.

Sodelovanje z gostinci

V začetku kariere je težko pridobiti reference in imeti dovolj fotografij za promocijo ter prepričanje potencialnih strank. Ena izmed možnosti je, da se povežete z gostinci, ki redno organizirajo lepe poročne dogodke. Prosite jih, ali bi vam dovolili, da fotografirate njihove poroke. Če gostinci ne potrebujejo poročnih fotografij za lastno oglaševanje, pa jih lahko prosite, če lahko fotografirate dekoracijo na nekaterih porokah, in jim te fotografije ponudite brezplačno. Sčasoma pa lahko predlagate, da zajamete še več fotografij in se dogovorite s parom, da boste ujeli še dodatne trenutke. Na ta način lahko postopoma zgradite svoj portfelj in si pridobite dragocene reference. Fotografije porok v čudovitih krajih bodo zagotovo pripomogle k navduševanju vaših potencialnih strank.

V tej kategoriji: