ugodni tonerji za laserski tiskalnik

Barve za laserske tiskalne naprave

Zmožnost potiska A4 ali drugega formata lista v domačem okolju je izredno priročno. Prihrani nam lahko tudi veliko skrbi in časa, saj lahko brez težav natisnemo sliko, kopijo osebnega dokumenta, nakupovalni seznam za trgovino in še mnogo več. Laserske tiskalne naprave so znane po svoji hitrosti in natančnosti. Za svoje delovanje potrebujejo toner za tiskalnik, ki je lahko originalen ali nadomesten. Ker se v njem ne nahaja črnilo, je tudi veliko bolj varen za uporabo. To pa je še dodatna prednost, če vsak dan uporabljamo tiskalnik doma ali v pisarni.

Toner za tiskalnik vsebuje barvni prah

Tehnologija tiskanja se je v zadnjih letih močno izboljšala. Dolgo časa je veljalo, da so črnilni tiskalniki počasni. Dandanes pa delujejo z zelo podobno hitrostjo laserskim. Laserski tiskalniki ne potrebujejo črnila za svoje delovanje, ampak barvni prah.

  • Ta se nahaja v tonerju za tiskalnik, kjer ga naprava preko različnih postopkov tako rekoč zapeče na svež list papirja.
  • To je izredno uporabno, če sveže potiskan list takoj pospravimo v torbo, aktovko ali drugam.
  • Ker se barva oziroma barvni prah takoj posuši, ni možnosti, da bi se razmazala po naših rokah ali oblačilih.

OEM toner za tiskalnik 

Vsaka originalna oprema za računalniške naprave je poznana pod imenom OEM – mednarodna kratica za originalno računalniško opremo. Pri nakupu kateregakoli tiskalnika od priznanih podjetij Epson, Xerox, Canon, Brother in drugih, dobimo priložene barve. To ni vedno pravilo, vendar poskušajo številni proizvajalci za svoje uporabnike čim bolj olajšati uporabo tiskalne naprave. 

OEM toner za tiskalnik je vedno najdražji izmed drugih izvedb. Vendar obstaja za to dober razlog. Ker ga je naredil proizvajalec tiskalnika, je izredno kakovosten. Obenem pa imamo priznano garancijo v primeru težav s strani proizvajalca tiskalne naprave.

Nadomestni in ugodni tonerji

Različna podjetja želijo uporabnikom ponuditi bolj dostopne barve za tiskanje. Namenjene so domačim in poslovnim uporabnikom, ki želijo prihraniti nekaj sredstev z nakupom pisarniških potrebščin. Na voljo so nadomestni ugodni tonerji različnih proizvajalcev, ki niso v nobenem smislu povezani s proizvajalci tiskalnih naprav. Izdelujejo pa popolnoma združljive barve za različne serije laserskih ali črnilnih tiskalnikov. 

Toner za tiskalnik za kvaliteten tisk
Toner za tiskalnik je lahko originalen ali nadomesten.

Dandanes imajo ugodni tonerji vgrajene številne izboljšave v primerjavi z originalnimi. Tako se potencialni uporabniki lažje odločijo za nakup in za manj denarja dobijo veliko vrednost.

Nadomestne ali OEM barve?

Načeloma ne igra velike pomembnosti ali uporabljamo OEM ali nadomestne barve pri tiskanju. Je pa pomembno iz vidika ohranjanja garancije. Priporočljivo je, da za čas garancije tiskalne naprave uporabljamo OEM barve. Ko pa se omenjena garancija poteče, pa je dobra priložnost za uporabo ugodnih tonerjev nadomestnih izvedb. Tako ohranimo polno kritje garancijskega časa. Nato pa tiskamo na bolj stroškovne ekonomičen način. 

Kakšna je razlika med OEM in združljivimi nadomestnimi tonerji za tiskalnik?

Pomembno je, da se vnaprej pozanimamo, če naš tiskalnik podpira uporabo nadomestnih barv. To je mogoče storiti tako, da pregledamo proizvajalčevo spletno stran. Lahko pa pokličemo v izbrano trgovino s pisarniškimi potrebščinami in se posvetujemo s prodajnim osebjem.

V tej kategoriji: