Laserski tiskalniki

Moderni laserski tiskalniki za vsakega uporabnika

Dandanes poznamo več vrst naprav za izdelavo slik, dokumentov in drugih listin. Predvsem so zelo popularni navadni črnilni tiskalniki, ki uporabljajo kartuše. Vedno bolj v ospredje prepoznave pa prihajajo laserski tiskalniki, katere poganjajo tonerji, ki vsebujejo barvni prah. Zmožni so izdelati izredno natančne slike v zelo kratkem času. To je tudi razlog, da jih uporablja vedno več osebnih in poslovnih uporabnikov po vsem svetu. V primeru, da se odločamo za nakup tiskalnika, je dobro, če poznamo glavne prednosti laserskega načina tiskanja.

Tonerji ne vsebujejo črnila

Črnilna tehnologija tiskanja je že dokaj stara. Dandanes je zelo priljubljena med mnogimi uporabniki tiskalnikov, vendar imajo tonerji številne prednosti pred kartušami. Tukaj je potrebno izpostaviti, da niso napolnjeni s črnilom, kar jih naredi bolj obstojne na dolgi rok.

Laserski tiskalniki delujejo s tonerjem, ki vsebujejo barvni prah.
Vedno bolj popularni so laserski tiskalniki, katere poganjajo tonerji, ki vsebujejo barvni prah.

Vsebujejo barvni prah, ki se med procesom tiskanja dobesedno zapeče na papir. Tako je mogoče zelo hitro ustvariti kopijo računa, sliko, besedilo na papirju ipd. Ko pa se dotaknemo črk in raznih oblik na papirju, pa ne bodo na naših prstih ali rokah pustile odtise. To pa zato, ker se barvni prah takoj posuši, kar je lahko zelo velika prednost za uporabnike, ki veliko tiskajo in prenašajo izdelane dokumente v aktovke, torbe, zaščitne ovoje ipd.

Laserski tiskalniki so zelo natančni

Morda je najbolj prepoznavna lastnost laserskih tiskalnikov ravno natančnost. Ker ne uporabljajo klasičnih brizgalnih šob za ustvarjanje slike, so zelo natančni. Laserska tehnologija ustvari zelo ostro sliko, kar je izredno uporabno za razne projekte, kjer je natančnost in preglednost kritična. To je tudi razlog, da so omenjeni tiskalniki in tonerji zelo popularni v raznih podjetjih, ki se ukvarjajo z gradbeništvom, elektrotehniko in drugimi posli, kjer je natančnost ključni element. Pomembno pa se je zavedati, da so kakovostni črnilni tiskalniki so zelo blizu laserskim, kar se tiče globine barv, kakovosti slike in drugih lastnostih natisnjenega dokumente, slike, načrta ipd.

Zelo hitra izdelava potiskanih listov

Navadni inkjet ali črnilni tiskalniki so dokaj počasni. To pa zato, ker morajo brizgalne šobe preleteti celoten list in ustvariti vse črke in druge elemente posebej. Tehnologija v laserskih tiskalnikih pa dovoljuje, da se celotna slika ustvari naenkrat, n eglede na podrobnosti, ki jih vsebuje.

Kako deluje laserski tiskalnik? Vpogled v toner.

Barvni prah v tonerju se uporabi pri sami izdelavi slike, črk in drugih elementov na listu. Tako je mogoče ustvariti več deset ali tudi sto potiskanih listov v minuti. Hitrost tiskanja je močno odvisna od vrste, velikosti in drugih lastnostih laserskega tiskalnika, ki si ga lastimo. V vsakem primeru pa je veliko hitrejši od navadnih tiskalnih naprav.

V tej kategoriji: