Nakup ugodnih tonerjev in kartuš za naš tiskalnik

Kartuše vsebujejo barve na osnovi črnila

Vse kartuše vsebujejo črnilo, ki ga naš tiskalnik uporablja za izdelavo dokumentov in slik. To je tudi razlog, da jih moramo kupiti več, če želimo tiskati barvno in črno-belo. Novejši modeli tiskalnikov pa vsebujejo večinoma samo 2 kartuši, ki vsebujeta vse barve, ki jih potrebujemo. Slabost pa je, da se ta barva sčasoma posuši. Je pa res, da lahko hitro najdemo in kupimo poceni kartuše, ki niso originalne izvedbe, ampak so kljub temu kompatibilne z našo napravo.

Vse kartuše vsebujejo črnilo
Vse kartuše vsebujejo črnilo, ki ga naš tiskalnik uporablja za izdelavo dokumentov in slik.

Prednosti kartuš so tako:

  • Cenejše za nakup, če jih primerjamo s tonerji
  • Enostavno jih zamenjamo, ko se stare iztrošijo
  • Lahko jih kupimo v različnih izvedbah, če želimo prihraniti sredstva

Tonerji vsebujejo barvni prah

Velika prednost tonerjev je ta, da vsebujejo barvni prah, ki ohrani svojo obstojnost zelo dolgo časa. Uporabljajo jih laserski tiskalniki, ki so sposobni izdelati veliko količino kopij v zelo kratkem času. Obenem pa lahko izdelajo več dokumentov in slik kot kartuše, saj imajo večjo kapaciteto. Prednosti tonerjev so tako:

  • Dolga obstojnost
  • Barvni prah se nemudoma zapeče na papir, tako da je manjša možnost nastanka madežev
  • Sposobnost izdelave ogromnega števila slik, dokumentov in drugih listin

Preberite si še naslednji članek: Za koga je VPS gostovanje še posebej koristno

VPS gostovanje je storitev spletnega gostovanja, zanimiva predvsem večjim podjetjem in spletnim agencijam. 

Poceni kartuše lahko zasledimo v kompatibilnih in obnovljenih izvedbah

Za uporabnike, ki veliko tiskajo, je najbolje, če poizkusijo različne izvedbe kartuš. Pri nakupu tiskalnika so vedno priložene OEM kartuše. OEM je oznaka za originalno opremo, ki zagotavlja najvišjo združljivost z našo napravo in vsebuje garancijo proizvajalca našega tiskalnika.

Je pa res, da OEM kartuše niso najbolj cenovno ugodne. Tako morda niso primerne za uporabo v okoljih, kjer neprestano uporabljamo naš tiskalnik. V tem primeru je bolje izbrati poceni kartuše, ki sicer niso originalne, vendar vseeno brezhibno delujejo z našo napravo. Prednost teh pa je ta, da so veliko cenejše od originalnih.

V tej kategoriji: