Pogosti razlogi za okvaro računalnika

Novejši računalniki so narejeni iz izredno zanesljivih komponent, ki se redkokdaj pokvarijo same od sebe. Kljub temu pa do okvar lahko še vedno pride iz različnih razlogov. Večini uporabnikov se zgodi, da sam računalnik ne more več uspešno naložiti operacijskega sistema, ali pa se sploh noče prižgati. Večina okvar ni tako resnih kot morda izgledajo na prvi pogled. V vsakem primeru pa bomo potrebovali popravilo računalnika, saj je to edini način, da naš sistem spet usposobimo in pripravimo na nadaljnjo delo.

Virusi lahko onesposobijo naš računalnik

Eden izmed glavnih vzrokov okvare računalnika so virusi. Te lahko v naš računalnik namestimo preko uporabe neznanih aplikacij in odpiranjem povezav v neznanih elektronskih sporočilih. Zaradi narave delovanja različnih virusov, je možno, da bo naš računalnik postajal vedno počasnejši. To lahko napreduje do te mere, da ga sploh ne moremo več uporabljati, saj bo preprosto deloval prepočasi.

Servis računalnikov
Novejši računalniki so narejeni iz izredno zanesljivih komponent, ki se redkokdaj pokvarijo same od sebe.

Popravilo računalnikov zajema odstranjevanje virusov s trdih diskov kot tudi SSD-jev, USB ključev, spominskih kartic ipd. Dejstvo je, da odstranitev nezaželene programske opreme in virusov lahko odpravi večino težav z nenadnim počasnim delovanjem sistema.

Operacijski sistem se lahko sčasoma okvari

Novi operacijski sistemi so izredno kompleksni. Res pa je, da omogočajo uporabniku prijetno in lahkotno izkušnjo uporabe računalnika. V ozadju pa se skriva na stotine gonilnikov in procesov, ki omogočajo računalniku, da razume naše ukaze. Poleg tega pa se sam sistem posodablja ob določenih trenutkih. Pri tem pa gre lahko tudi kaj narobe. Tako se zgodi, da iznenada ne moremo več dostopati do naših podatkov. To se lahko pokaže tako, da se računalnik neprenehoma znova zaganja, noče naložiti operacijskega sistema, ne prepozna miške in tipkovnice ipd.

Računalnike je možno popraviti tudi v tem primeru. Strokovnjaki namestijo posodobljene gonilnike in odpravijo druge napake v operacijskem sistemu.

Strojne okvare so možne v kateremkoli računalniku

Pravilno delovanje vsakega računalnika omogočajo številne komponente, kot so delovni pomnilnik, osnovna plošča, procesor ipd. Te komponente pa morajo delovati brezhibno, če želimo, da je sam sistem odziven, ter da deluje brez zatikanja, sesuvanja ipd. Včasih pa se zgodi, da se kaj zalomi na strojnem nivoju v našem računalniku. To pa pomeni, da bomo imeli težave z zanesljivim delovanjem sistema. Seveda pa je tudi možno, da računalnika sploh ne bomo mogli prižgati. Srečo se strojne napake pojavijo na samo eni ali dveh komponentah hkrati. Tako je popravilo računalnikov, kar se tiče težav s strojno opremo, zelo hitro. Je pa res, da lahko udari strele povzročijo zelo veliko škode, kar pomeni, da bomo potrebovali reševanje podatkov iz trdega diska ali SSD-ja.

Na spletni strani www.servis.anni.si lahko koristimo pomoč strokovnjakov, ki so izkušeni v popravljanju vseh računalniških, avdio/video, tiskalnikov in omrežnih naprav.

V tej kategoriji: