Rešimo podatke s katerikoli naprave

Danes hranimo veliko osebnih podatkov na naših pametnih napravah med katere štejemo tablice, telefone, računalnike in prenosnike. Kljub nenehnemu napredku tehnologije se naše naprave lahko še vedno nepričakovano pokvarijo, kar nas lahko pusti v zadregi. Tako lahko kadarkoli izgubimo podatke, ki jih morda nujno potrebujemo in so za nas dragoceni. Med te štejemo slike, gesla, uporabniške račune, finančne podatke itd. V vsakem primeru potrebujemo reševanje podatkov, ki nam bo omogočilo, da bomo lahko spet dostopali do svojih spominskih medijev.

Zakaj izgubimo podatke?

Razlogov je veliko, vendar jih lahko razvrstimo v sledeče kategorije:

  • Mehanične okvare
    Preobremenjene komponente, tovarniške napake in dotrajanost naše naprave so razlogi zaradi katerih bomo potrebovali reševanje podatkov. V tem primeru je večino podatkov možno obnoviti brez težav.
  • Poškodbe
    Naravi elementi in fizični udarci lahko poškodujejo naše naprave. V takih primerih se velikokrat ne pokvari sam spominski medij, ampak druge komponente, ki onemogočajo, da uspešno prižgemo naš računalnik, pametni telefon, tablico ali prenosnik.
  • Napaka uporabnikov
    Zgodilo se je nam že vsem – pobrisali smo podatke, ki jih nujno potrebujemo kasneje. Pravilo je, da takoj prenehamo uporabljati napravo in poiščemo pomoč za reševanje podatkov.

Kje lahko najdem pomoč?

Lahko si pomagamo s internetom in v naš najljubši iskalnik vpišemo »reševanje podatkov«. Izpisalo se nam bo kup podjetij, ki nudijo to storitev. Ko si izberemo podjetje, ki nam bo rešilo podatke se pozanimajmo o ceni in povejmo strokovnjakom kaj mislimo, da se je zgodilo. Najbolje je, da z reševanjem podatkov ne odlašamo, saj hitreje, ko so soočimo s tem, večja je šansa, da bomo uspešno obnovili vse podatke.

Kako reševanje poteka?

Na majhnih spominskih medijih, kot so SD kartice ali notranji spomin mobitela ali tablice lahko izvedemo reševanje podatkov. To je najbolje, da prepustimo strokovnjakom, ki imajo primerna orodja, da varno in z veliko uspešnostjo preberejo poškodovan medij in presnamejo vse uporabne podatke na nov medij. Enako velja za večje spominske medije, kot so trdi diski, SSD diski ali strežniški sistemi. V posebnih laboratorijih lahko s nedelujočega diska presnamejo vse informacije na nov, delujoč disk, ki ga nato vgradijo v naš računalnik.

Če želite izvedeti kako se delijo strojne inštalacije si preberite članek na to temo s klikom na povezavo. Poleg tega si lahko preberete tudi prispevek o tem, kako enostavno je upravljati ročni viličar in kje vse vam lahko pomaga.

Vas zanima cenik izdelave spletne strani? Na to, koliko stane izdelava spletne strani, vpliva kar nekaj dejavnikov. S klikom na povezavo boste našli okvirne podatke o ceni spletne strani …

Etui za mobi. Hočeš zaščititi svoj GSM telefon pred poškodbami ali pa želiš, da postane edinstven modni dodatek? Preberi več …

Hitro popravilo mobilnih telefonov z garancijo na rezervne dele. Uporabljamo le visokokakovostne, originalne rezervne dele, ki jih pridobimo od dolgoletnih distributerjev. Preberi več …

V tej kategoriji: