Vas zanima cenik izdelave spletne strani?

Kje najti cenik izdelave spletne strani? Nekateri ponudniki, ki ponujajo takšno storitev, imajo na svoji spletni strani seveda objavljen tudi cenik izdelave spletne strani, vendar pa je pri tem treba vedeti, da cena lahko variira glede na vaše zahteve. Internetne strani so namreč med seboj različne, zato se razlikujejo tudi cene za njihovo izdelavo. Zaradi tega je v primeru, da želite izvedeti okvirno ceno za novo spletno stran najbolje direktno kontaktirati ponudnika ali mu poslati povpraševanje, v katerem čim bolj natančno pojasnite svoje zahteve.

Cena za spletno stran v Sloveniji

Cenik izdelave spletne strani se od ponudnika do ponudnika razlikuje. Zaradi tega je pred izbiro ustreznega ponudnika smiselno pogledati ne le, ali imajo na svoji spletni strani objavljen cenik, ampak predvsem, ali ima tam objavljene reference. Te se splača dobro ogledati, saj boste tako najbolje lahko ugotovili, ali vam določen ponudnik sploh ustreza ali ne. Šele nato pa pri njem preverite še ceno.

Vsaka internetna stran je malce drugačna

Nekatere internetne strani so zelo kompleksne, zato njihova izdelava zahteva veliko časa. Podobno velja tudi za spletne trgovine, pri katerih je kompleksnost odvisna tudi od števila izdelkov, ki se prodajajo v njih, pa tudi od drugih dejavnikov. Pred naročilom izdelave zato dobro premislite, kaj sploh potrebujete, kakšne so vaše zahteve, kaj vse bi radi imeli na spletni strani, bo to predstavitvena stran, spletna trgovina, blog ali kaj drugega.

Bi želeli imeti spletno stran ali spletno trgovino?

V osnovi morate najprej razmisliti, kakšen tip ali vrsto internetne strani potrebujete, saj je od tega odvisno, kako bo potekala izdelava. Če bi radi imeli spletno trgovino, mora biti zasnova temu prilagojena, za kar je treba izbrati ustrezno platformo. Če pa potrebujete le spletno vizitko, bo izdelava potekala hitreje in bo tudi cenejša.

Raje kot nizko ceno za izdelavo internetne strani izberite kvaliteto

Nizka cena nikakor ni vse. Še tako ugodna spletna stran je lahko za vas popolnoma neuporabna, zaradi česar bo vsak evro, ki ste jo plačali zanjo, preveč. Zaradi tega je še kako pomembno najti kakovostnega ponudnika, ki obvlada svoje delo in se bo tudi potrudil pri njem. Za lažjo izbiro ustreznega ponudnika upoštevajte naslednje nasvete:

  • dobro si oglejte spletno stran ponudnika (je sodobna, zastarela, lepa?),
  • preverite reference ponudnika,
  • preverite, kaj o ponudniku pravijo na forumih, socialnih omrežjih itd.,
  • kontaktirajte ponudnika in preverite, kako odziven je in kaj vse vam nudi,
  • preverite, koliko časa bi trajala izdelava spletne strani.

V tej kategoriji: