Kaj je kegerator?

Kegerator je vrsta hladilne naprave (kot mini hladilnik), ki je narejena za shranjevanje sodov pri optimalni temperaturi in tlaku. Na vrhu hladilnika je vgrajena pipa, ki omogoča točenje. Z ohranjanjem nastavljene kombinacije temperature in tlaka bo pivo v sodu ostajalo sveže za daljše obdobje, kot če bi ga pustili zunaj. Povprečen čas je nekaj mesecev.

Ti hladilniki se lahko uporabljajo v restavracijah in barih, pa tudi v domovih. Obstajajo modeli, ki ustrezajo vsakemu od teh scenarijev. Če želite prihraniti denar, lahko kupite nekaj, kar se imenuje komplet za preoblikovanje kegeratorja, ki vam omogoča, da spremenite hladilnik (v katerega lahko vstavite sodček) v kegerator. Glavna pijača, ki jo točijo kegeratorji, je točeno pivo, drugi pa jih uporabljajo za nišne pijače, kot so kava in fermentirani čaj (kombucha).

EdgeStar KC2000 – najboljši kegerator za domači bar

EdgeStar je eden izmed vodilnih v proizvodnji kegeratorjev in ima celotno paleto izdelkov, ki se raztezajo v kategorije, kot so zamrzovalniki in stroji za izdelavo ledu. Ta kegerator lahko drži standardni 59-listrki sodček, vendar gre na tesno. Ocenjevalci omenjajo, da je težko naložiti sod, saj v notranjosti skoraj ni dodatnega prostora. To pomeni, da definitivno ne more shranjevati prevelikih sodov in izključuje shranjevanje vseh drugih pijač (pločevinke / steklenice) v hladilniku skupaj s sodom. Dobra stran manjšega notranjega prostora pa pomeni, da KC2000 prihrani prostor v vašem domu (je približno 10 cm manjši od standardnega kegeratorja).

Če se obrnemo na nadzor temperature, lahko EdgeStar doseže temperature okoli 0 stopinj Celzija. To je odlična lastnost (kdo ne mara hladnega piva), včasih pa se pojavijo težave pri padanju temperature. Hiter klic na službo za pomoč strankam in naučili vas bodo, kako prilagoditi vijak za regulacijo temperature in znižati temperaturo.

To je neprijetnost, toda če se po nekem naključju za težava zgodi vam, je popravilo relativno enostavno. Druga stvar, ki jo je treba omeniti, je, da je posoda za CO2 nameščena na zadnji strani enote. To lahko privede do težav pri določanju položaja, ker hladilnika ne morete postaviti tik pred steno.

Ocenjevalci obožujejo EdgeStar ko deluje, vendar se zdi, da so težave s prilagajanjem temperature ponavljajoča se tema.

V tej kategoriji: