Partnerska terapija

Kdaj potrebujemo partnersko terapijo?

Ko se odločimo, da želimo zvezo z našim partnerjem izboljšati, je to zelo velik korak. Moramo si priznati, da trpimo in, da stvari niso taka, kot bi lahko bile. Tukaj nam partnerska terapija lahko pomaga, saj se soočimo z vsemi vzroki zaradi katerih imamo v zvezi težave.

Posebej težko je priznati, da potrebujemo pomoč, vendar je to odločilen korak naprej, ne glede na to, kako hudo nam je. V tem članku bi radi predstavili partnersko terapijo in kako nam lahko pomaga rešiti in razumeti našo zvezo ter vzroke, zaradi katerih nastaja trenje med nami in našim partnerjem.

Ko nismo prepričani

Partnerska terapija je lahko ljudem, ki je ne poznajo, strašljiva in nerazumna. Temu v resnici ni tako, vendar v praksi zahteva naš trud. Ta trud je zahtevan, da poskušamo razumeti svojega partnerja in njegove oziroma njene odločitve.

Partnerska terapija

Velikokrat pa je partnerska terapija, poleg vseh vsakodnevnih obveznosti, nekaj na zadnjem delu našega seznama in se z njo ne soočimo dokler ni res nujno. Temu se lahko ognemo, če smo prisotni v naši zvezi in opazimo, ko se stvari poslabšujejo.

Kaj so glavne težave, ki jih moramo razrešiti?

Vedno nastopi nekaj ključnih težav, ki pripomorejo k poslabšanju zveze. Te težave so:

  • Izguba zaupanja
  • Prepiri so vedno bolj pogosti
  • Slaba komunikacija
  • Smo ujeti v slabih navadah
  • Pomankanje fizične intimnosti

Največkrat je zaupanje glavna težava v zvezi. Temu lahko pripomore več dejavnikov, kot so: nezvestoba, laži, prevare z denarjem ipd. V vsakem primeru to resno ogrozi temelje zveze med dvema človekoma in tukaj nam partnerska terapija lahko pomaga.

Kako poteka terapija?

Dostikrat imamo možnost preizkusiti sejo terapije brezplačno pri terapevtu. Temu je tako, da vidimo, če je to sploh za nas in če nam lahko pomaga. Dejstvo je, da če se soočimo s težavami, je vedno možnost delnega ali celotnega okrevanja.

Terapevt lahko tudi predlaga razne komunikacijske vaje, ki jih par lahko vadi. Te vaje so namenjene h krepitvi osebnega odnosa, zaupanja in povezave. Velikokrat je možno razrešiti težavo, če sta oba partnerje pripravljena razumeti en drugega.

Partnerska terapija ima največjo prednost v tem, da lahko pari zaupajo svoje težave strokovnjaku, ki s svojim strokovnim znanjem in sodelovanjem s parom poskuša najdi rešitve.

V tej kategoriji: