Strešni nosilci za kolesa za avto

Najbolj kakovostni strešni nosilci za kolesa za avto

Kolesarjenje tudi pri nas postaja vse bolj priljubljena dejavnost. Kar naenkrat pa bi radi kolesarili tudi nekje bolj daleč od doma in moramo zato svoja kolesa nekako pripeljati do cilja. V tem primeru v avtu hitro postane premalo prostora za vse. Odlična rešitev je strešni prtljažnik oziroma strešni nosilci za kolesa za avto.

Ker na trgu obstaja več vrst omenjenih nosilcev, ki so narejeni iz različnih materialov ter z različnimi možnostmi montaže, morate biti pri izbiri oziroma nakupu še toliko previdnejši.

Strešni nosilci za kolesa Green Valley FAST RIDE

Vrste strešnih nosilcev za kolesa na avtu glede na pritrditev

Glede na samo pritrditev se strešni nosilci za kolesa za avto delijo na več vrst. To so za odprte sani, za zaprte sani ter za vozila brez sani. Prvi tip je izjemno vsestransko uporaben, njegova montaža je sila preprosta. Je najpogostejša rešitev, na voljo pa so nosilci v več barvah. Pred nakupom pa morate obvezno preveriti, ali je sistem sploh združljiv oziroma kompatibilen z vašim vozilom.

Strešni nosilci za kolesa za avto
Strešni nosilci za kolesa za avto so praktična in učinkovita rešitev za prevoz koles, ki vam omogoča maksimalno izkoriščanje prostora v vašem vozilu in uživanje v aktivnem življenjskem slogu

Za zaprte sani so podloge nosilcev že vgrajene v streho avta in tako ne motijo samega stila vozila. Zasnova takšnih strešnih nosilcev za kolesa za avto je preprosta, enako velja za njihovo nameščanje. Nosilne noge so ožje, izbrati pa boste morali prečko za konkretni tip avta.

V primeru vozila brez sani lahko izbirate med dvema možnostma – za fiksne točke in možnost pod robom strehe. Takšen sistem se lahko v celoti razstavi in je primeren za občasno uporabo. Preveriti je treba, ali je sistem kompatibilen z vozilom. Namestitev pa je praviloma nekoliko zahtevnejša.

Ključni parametri pri izbiri avto strešnih nosilcev za kolesa

Ko vas zanimajo strešni nosilci za kolesa za avto, bodite pred nakupom še posebej pozorni na naslednje dejavnike oziroma parametre:

  • dimenzije,
  • težo,
  • material,
  • nosilnost.

Vedeti morate, da prečni nosilci nosijo težo nosilca in tovora. Za cenovno dostopnejše prečke je značilno, da je njihova nosilnost približno 50 kilogramov. Pri večjih nosilnostih pa boste morali upoštevati varnost vožnje, prav tako tudi že omejeno nosilnost same strehe avta.

Za različne vrste tovora so ustrezni različni materiali. Najpogostejši materiali strešnih nosilcev za avto za kolesa so jeklo, plastika in aluminij.

V tej kategoriji: