avtomobilske antene

Poskrbimo za neprekinjeno delovanje glasbe v jeklenem konjičku

Dandanes je praktično vsak avto opremljen z radijskim sistemom. To je tudi razlog, da ga večino voznikov vzame za nekaj običajnega in nikoli ne pomisli, da ga je mogoče tudi nadgraditi. Načeloma je tako, da nadgradnje niso potrebne, saj sta priložena oziroma vgrajena avto antena in radio več kot dovolj za poslušanje poročil, glasbe ter podobno. Moderna tehnologija radijskih oddajnikov pa sedaj podpira tehnologijo DAB in DAB+. Tako klasični radiji ne morejo več delovati z novimi frekvencami in jih je potrebno nadgraditi. Seveda pa je nadgradnja tudi smiselna, če se je katerikoli del radijskega sistem poškodoval ali ne deluje več dobro.

Avto antena je nujno potrebna za pravilno delovanje radija

Ključni a pogosto neopazni del vsakega avtomobila je celotni radijski sistem. Res je, da je sama enota oziroma radio zelo opazen v notranjosti kabine. Nevidna pa je avto antena, ki je speljana preko zadnjega dela armaturne plošče na streho našega vozila. Tam ima najboljši dostop do radijskih valov različnih frekvenc in dolžin. Njena naloga je, da skrbi za neprekinjeno igranje muzike, jasen zvok poročil in obvestil o dogajanju na cestah in še mnogo več.

Avtomobilske antene za poslušanje glasbe
Avtomobilske antene in radio so več kot dovolj za poslušanje poročil, glasbe ter podobno.

V nekaterih primerih se lahko zgodi, da se avto antena poškoduje, kar močno omeji sposobnost avtomobila, da kakovostno sprejema signal radijskih postaj. V tem primeru je potreben nakup nove avto antene. V večini primerov je potrebna samo zamenjava zadnjega dela omenjenega avtodela, ki se nahaja na vrhu strehe.

Avtomobilske antene DAB/DAB+

Novejša tehnologija delovanja radia uporablja sistem DAB/DAB+. To je nadgradnja klasičnih FM valov, saj omogoča veliko večjo pokritost in tudi kakovost signala. Navadni radiji ne morejo loviti omenjenih radijskih valov, tudi če jim nadgradimo avtomobilske antene na najnovejše. V tem primeru je potrebno nadgraditi radio, saj s tem omogočimo, da bomo lahko iskali in prejemali radijske postaje v DAB formatu. Če si lastimo starejši radio, je potrebno nadgraditi tudi avtomobilsko anteno, saj navadna izvedbe ne more ujeti oziroma se povezati na signal DAB radijskih postaj.

Poznamo tudi kombinirane DAB/FM avtomobilske antene, ki so zelo ugodne za nakup. Vsak starejši in novejši avtomobil je mogoče z njimi nadgraditi.

Novejše avto antene z več funkcijami

Novejši avtoradii imajo veliko število funkcij. Enako pa velja za avto antene, ki lahko sprejemajo različne radijske signale, kot so AM, FM, DAB, DAB+ in podobno. Bolj napredne izvedbe imajo tudi zmožnost, da nam pomagajo pri klicanju oziroma uporabi pametnega telefona. Omenjene avto antene ojačajo signal našega pametnega telefona in ga prenesejo do satelita ali drugega sprejemnika/oddajnika.

Recenzija: 5 najboljših avtomobilskih anten

Nadgradnja na bolj napredne avtomobilske antene je priporočljiva, če veliko časa preživimo v našem avtomobilu. Tako zagotovimo, da bomo lahko brez težav opravljali klice s pametnim telefonom, kot tudi brez težav poslušali muziko, poročila in druge poučne ter zabavne vsebine.

Strešni nosilci za kolesa za avto

Najbolj kakovostni strešni nosilci za kolesa za avto

Kolesarjenje tudi pri nas postaja vse bolj priljubljena dejavnost. Kar naenkrat pa bi radi kolesarili tudi nekje bolj daleč od doma in moramo zato svoja kolesa nekako pripeljati do cilja. V tem primeru v avtu hitro postane premalo prostora za vse. Odlična rešitev je strešni prtljažnik oziroma strešni nosilci za kolesa za avto.

V tej kategoriji: