najem VPS gostovanja

VPS gostovanje primerno za velika podjetja z večjimi potrebami

VPS gostovanje je storitev gostovanja na spletu, ki je zanimiva zlasti za večja podjetja in spletne agencije. VPS strežnik se torej priporoča za vse, ki upravljajo z več internetnimi stranmi oziroma to nameravajo početi v prihodnosti. V praksi to pomeni najetje zasebnega strežniškega prostora, kjer gostujejo še drugi, vendar je prostor namenjen izključno njim.

V primerjavi s klasičnim spletnim gostovanjem je VPS gostovanje dražje. Po drugi strani pa je storitev cenejša, kot če bi upravljali svoj namenski oziroma fizični strežnik. Za upravljanje slednjega je namreč potreben prostor, električna energija, povezava s spletom, tehnična podpora, varnost in še kaj.

Zasebni strežnik služi enako kot fizični

VPS oziroma zasebni virtualni strežnik praviloma služi povsem enako kot fizični. Razlika je samo v tem, da v primeru najema VPS gostovanja za prostor, električno energijo ter ostalo poskrbijo strokovnjaki. Ena od možnosti je tudi ta, da s tovrstnim strežnikom upravljate povsem sami. Nanj lahko nalagate programsko opremo ali aplikacije. Prav tako lahko dodelujete dostope svojim strankam.

v primeru najema VPS gostovanja za vse poskrbijo strokovnjaki
VPS gostovanje je zanimivo zlasti za večja podjetja in spletne agencije. V primeru najema VPS gostovanja za prostor, električno energijo ter ostalo poskrbijo strokovnjaki.

Potrebno pa je seveda izpostaviti tudi slabost tovrstnega gostovanja. Ta je, da ste vedno odvisni še od nekoga drugega in ne zgolj od sebe. Če se na strežniku pripeti kar koli, kjer imate torej zakupljen virtualni prostor, ima slednje zagotovo vpliv na delovanje vaših aplikacij ter spletnih strani. Kljub temu pa za kakršne koli zaplete lahko odlično poskrbijo najeti strokovnjaki.

Odlična alternativa gostovanju VPS

VPS gostovanje je odlična izbira v primeru, če vam strežniška administracija ne predstavlja kakšnih večjih težav. Če pa strokovnjaka s področja administratorja strežnika nimate ali bi vas to stalo preveč denarja, je pametno razmisliti o kakšni ustrezni alternativi.

Kako nastaviti strežnike za VPS gostovanje

Ena od alternativ za VPS gostovanje je na primer TURBO gostovanje. Slednje je namenjeno tistim, ki potrebujejo več kot samo eno osnovno deljeno gostovanje. Za tovrstno obliko se najpogosteje odločajo posamezniki pa tudi podjetja z zelo obiskanimi stranmi na spletu.

Največje prednosti TURBO gostovanja

Na sploh vam TURBO gostovanje lahko ponudi številne prednosti. Med največje pa zagotovo sodijo:

  • izjemna zmogljivost ter raznolikost paketov,
  • posebna tehnologija, ki vam omogoča večjo odzivnost in hitrost spletnih strani,
  • nadzorna plošča cPanel,
  • vzdrževanje ter rezervne kopije,
  • možnost brezplačnega testiranja.

V tej kategoriji: