FM oddajniki za avto

Odlična naprava za boljšo uporabniško izkušnjo radia v vsakem vozilu

Vsako vozilu ima dandanes vgrajen radio. Nekateri starejši jekleni konjički pa ne vsebujejo bluetooth, MP3 ali drugih modernih tehnologij, ki so vezane na radio. Seveda ga lahko vedno zamenjamo za bolj moderno izvedbo. To pa ni potrebno, če nam FM oddajniki za avto lahko ponudijo mnogo funkcij, kot so prostoročno klicanje, poslušanje glasbenih datotek s pametnega telefona in še mnogo več. Na voljo so po izredno ugodnih cenah in ni potrebno predelovati notranjosti našega avta, da jih lahko pričnemo uporabljati. Za delovanje potrebujejo prost vtič za cigaretni vžigalnik.

FM oddajniki za avto se povežejo z avtoradiem

Uporaba avtoradia med vožnjo samo po sebi predstavlja določeno tveganje. Zato je priporočljivo, da si olajšamo uporabo prostoročnega klicanja in drugih opravil. Novejši FM oddajniki za avto vsebujejo razne tehnologije, ki nam omogočajo ravno to. Uporabljamo jih tako, da jih vstavimo v vtičnico za cigaretni vžigalnik. Nato si izberemo določeno FM frekvenco, ki jo omenjena naprava prične oddajati. Naš avtoradio tudi nastavimo na enako frekvenco. 

Novejši FM oddajniki za avto vsebujejo razne tehnologije
Novejši FM oddajniki za avto vsebujejo razne tehnologije, ki nam omogočajo uporabo prostoročnega klicanja.

Nastavitev FM oddajnika za avto je izredno hitra in brez zapletov. Nato pa lahko povežemo pametni telefon, tablico, prenosni MP3 predvajalnik ali drugo napravo z oddajnikom. Tako je mogoče poslušati glasbo iz številnih virov na zvočnikih našega avtomobila. Pri tem pa niso potrebne nikakršne predelave ali modifikacije našega vozila.

Polnjenje telefonov preko FM oddajnika za avto

Današnje napredne mobilne telefone in druge pametne naprave je potrebno pogosto polniti. Tako ima mnogo FM oddajnikov za avto vgrajen eden ali več USB vhodov za polnjenje. Zelo pogosto je USB-A vhod, kjer je mogoče priklopit polnilni kabel za praktično katerikoli napravo. Vedno bolj priljubljeni pa so USB-C vhodni kabli za polnjenje, ki uporabljajo QuickCharge 3.0 ali drugo tehnologijo. 

POPOLN BLUETOOTH FM oddajnik za vsak avto, tovornjak … (izjemna kakovost zvoka)

Priporočeno je, da če pogosto polnimo pametni telefon med vožnjo, da kupimo FM oddajnik za avto, ki vsebuje USB-A ali USB-C vhod. Tako si bomo močno olajšali vožnjo in tudi bolj varno dospeli do cilja. Če telefon uporabljamo kot navigacijsko napravo, pa je zmožnost polnjenja med vožnjo še toliko bolj pomembna.

Prostoročno klicanje z dušenjem šumov

Zmožnost prostoročnega klicanja med vožnjo je neprecenljiva. Omogoča nam bolj varno vožnjo, saj ni potrebe po tem, da držimo telefon v rokah. Tudi drugače se ne zamotimo in lahko obdržimo pozornost na cesto pred sabo.

Dandanes mnogi FM oddajniki za avto vsebujejo zmožnost prostoročnega klicanja. Delujejo tako, da pametni telefon preko bluetooth povezave povežemo z omenjeno napravo. Nato pa se naš in sogovorčev glas predvaja preko zvočnikov našega avtomobila.

Sam oddajnik pa duši šume in preprečuje popačenje glasu. Če pogosto uporabljamo prostoročno klicanje, je močno priporočeno, da izberemo enega od bolj naprednih modelov. Tako zagotovimo, da bomo lahko med vožnjo govorili brez popačenj, izpadov glasu in drugih nevšečnosti.

Dandanes je praktično vsak avto opremljen z radijskim sistemom. Načeloma je tako, da nadgradnje niso potrebne, saj sta priložena oziroma vgrajena avto antena in radio več kot dovolj za poslušanje poročil, glasbe ter podobno. 

V tej kategoriji: