Toplice so vrhunsko mesto za razvajanje, sproščanje in zdravljenje

V toplice ljudje zahajajo, da bi si tam dodobra odpočili, se vrhunsko razvajali, ne nazadnje pa tja odhajajo tudi na zdravljenje. Na voljo je tudi fizioterapija v toplicah, ki pacientom pomaga občutno zmanjšati bolečine, izboljšat funkcionalnosti mišično-skeletnega sistema, prav tako jih naučiti pravilnih gibalnih vzorcev.

Vsak pacient je pred pričetkom izvajanja fizioterapije v termah deležen posebnega pogovora s strokovnjakom oziroma fizioterapevtom. Na podlagi anamneze strokovnjak določi terapije, ki so prilagojene ciljem vsakega posameznika.

Vrste terapij v termah

Fizioterapija v toplicah je določena glede na pacientove zmožnosti. Izvajajo se aktivne, aktivno asistirane ali pasivne vaje na suhem, prav tako tudi v bazenih. Poleg omenjenega se izvajajo tudi druge postopke.

V fizioterapijo so vključene specialne metode in tehnike, ki jih terapevti izvajajo s pomočjo specialnih znanj.

Preden začne pacient fizioterapijo v termah, opravi poseben pogovor s strokovnjakom ali fizioterapevtom.

Kaj je balneoterapija?

Ko boste raziskovali, kaj vse lahko vključuje fizioterapija v toplicah, boste med drugim naleteli tudi na tako imenovano balneoterapijo. To je posebna vrsta zdravljenja s termalno oziroma zdravilno vodo. Za termalne kopeli je značilno, da dvigujejo temperaturo v tkivih, izboljšujejo prekrvavitev, sproščajo mišice in sklepe, prav tako delujejo protibolečinsko in izboljšujejo gibljivost sklepov in krepijo obrambno sposobnost organizma.

Na voljo je tudi kinezioterapija, ki temelji na individualnih in skupinskih obravnavah. Pacientom v tem primeru pomagajo pridobiti in izboljšati mišično moč, prav tako gibljivost sklepov in hrbtenice, ravnotežje, telesno težo ter koordinacijo.

Elektroterapija in laserska terapija

V Thermani Laško nudijo tudi elektroterapijo, ki obsega vse tehnike in terapije, s katerimi si lahko lajšate bolečine, obenem krepite oslabele mišice in živce. Za lajšanje bolečin in za odpravljanje vnetij v telesu se uporablja posebne tokove.

Pri doseganju vrhunskih rezultatov in hitrega izboljšanja stanja na površini pa tudi v globini poškodovanega in bolečega področja pa vam lahko zelo dobro koristi laserska terapija. Laser zagotavlja individualno izbiro prave frekvence in moči.

Delovna terapija

Fizioterapija v toplicah je izjemno priljubljena storitev, tako kot tudi delovna terapija. Slednja je označena kot zdravstvena stroka, katere cilj je pri pacientih doseči čim višjo stopnjo neodvisnosti v vsakdanjem življenju.

Na zdravljenje v terme so v tem primeru napotene osebe, ki imajo različne diagnoze, na primer različne poškodbe, nevrološka obolenja.

V tej kategoriji: