konopljin čaj

Konopljin čaj s polno dobrih učinkovin

Ker je konopljin čaj tako zelo priljubljen napitek, ste nanj verjetno pozorni postali tudi sami. Znano je, da so v njem prisotne številne sestavine, ki naj bi na nas delovale zelo ugodno. Čaj se v naše telo lahko zelo hitro absorbira, a se sestavine počasi sproščajo. Posledično lahko sprostitev pričakujemo v roku ene ure.

Čaj iz konoplje naj bi na nas deloval sprostilno, antioksidativno, prav tako naj bi deloval proti tesnobi, zmanjšuje slabosti in vnetja, izboljšuje zdravje srca ter ožilja.

Topnost sestavin konopljinega čaja

Vse sestavine, ki jih vključuje konopljin čaj, niso topne v vodi. Pri tem mislimo predvsem na kanabinoide. Če med pripravo čaju dodate maščobo, se v njem raztopijo tudi kanabinoidi. Skupaj z drugimi snovmi naj bi imeli močne učinke na naše zdravje, zato so priporočljivi za uživanje.

Konopljin čaj ima pomirjujoč učinek
Konopljin čaj ima pomirjujoč učinek in lahko nudi koristi pri anksioznosti, zdravju srca, spanju in pri kroničnih bolečinah.

Čaju konoplje lahko torej dodate malo rastlinskega mleka, kokosove maščobe ali košček surovega masla. Odločite se za tisto, kar vam najbolj ustreza.

Priprava čaja iz konoplje

Če želite, da bo konopljin čaj dobro učinkoval, ga morate znati pravilno pripraviti. Na spletu lahko najdete primerno recepturo za pripravo. Ker je teh receptov kar nekaj, je dobro, da jih med seboj primerjate. Ugotovili boste, da se med seboj predvsem razlikujejo glede na čas namakanja rastline v vroči vodi.

Oglejte si video, kako lahko v petih minutah pripravite okusen konopljin čaj!

Nekateri strokovnjaki menijo, da je bolje, če rastlino v vroči vodi namakate manj časa. V tem času naj bi se namreč izločile vse sestavine, okus napitka pa je boljši. Za pripravo ene skodelice konopljinega čaja potrebujete ščepec suhega čaja konoplje ali del vršička, dva decilitra vroče vode in za lešnik velik del kokosovega masla ali malo mleka.

Ko zavre voda, v posodo stresite konopljin čaj in ga nato prelije z vročo vodo. Dodajte še nekaj maščobe. Slednje namakajte tri do pet minut in vse precedite v skodelico. Pomembno je, da čaj iz konoplje pijete v miru in z užitkom. Najbolje ga je piti oziroma uživati zvečer.

Nabiranje konopljinih vršičkov

Ko se odločamo za pripravo konopljinega čaja, zanj potrebujemo primerne sestavine. V drugi fazi rasti steblo konoplje pridobi močnejša vlakna in ga skorajda ne zmoremo pretrgati. Na vršičkih se tedaj začne tvoriti mastna kristalna snov, konopljina smola. V tem času rastlina dobi bolj izrazit vonj. Ko boste vršičke pa tudi liste konoplje nabirali v tem obdobju, boste imeli prste črne od smole.

Omenjeni čas je najboljši čas, da si torej naberete svojo zalogo čaja. Priporoča se zlasti nabiranje vršičkov, ker je na njih največ smole.

V tej kategoriji: