Varna in zanesljiva akumulatorska kosilnica na nitko ter njeno vzdrževanje

Varnost uporabe določenega orodja je seveda v veliki meri odvisno tudi od nas. Če recimo podamo en primer in upoštevamo, da je akumulatorska kosilnica na nitko naša izbira. Njena varna uporaba bo vsekakor odvisna samo od nas, zato je nujno, da upoštevamo navodila uporabe in tako zagotovimo varnost. Res je, da lahko pride tudi do drugih napak, ki morda niso posledica našega nepravilnega delovanja, vsekakor niso izključene tudi napake s strani proizvajalca, pa vendar bomo lahko ustrezno ravnali, če bomo upoštevali navodila uporabe.

Kosilnice so seveda narejene po določenih kriterijih in standardih, so tudi prej preizkušene, tako, da je njihova uporaba popolnoma varna ob primernem ravnanju. V primeru okvar, se lahko v določenem času po nakupu vedno obrnemo na proizvajalca ali prodajalca, saj je običajno na voljo tudi garancijska doba.

Kakšno vzdrževanje pa zahteva akumulatorska kosilnica na nitko? Vzdrževanje je dokaj enostavno in predvsem odvisno tudi od izbrane kosilnice, saj jih je na voljo kar nekaj različnih. Seveda so te opremljene že z navodili uporabe in vzdrževanja, vsekakor pa lahko tudi za to vprašamo prodajalca. Kar pa je pomembno upoštevati pri vzdrževanju, je da vedno vstavimo nitko, ki je predpisana za kosilnico in nobene druge. Ko menjamo nitko, moramo slediti vsem navodilom menjave. Po košnji je dobro, če jo očistimo s krtačo. Če kosimo suho travo, toliko bolje, saj se lahko vlažna ali mokra trava prilepi nanjo. Pri dvotaktnih kosilnicah je potrebno mešanici izliti po košnji ven in pred košnjo pripraviti novo. V primeru, da je zračni filter močno umazan, ga zamenjano, sicer pa le občasno očistimo. Ko jo čez zimo spravimo na suho mesto, je dobro, če jo premažemo, pred tem pa očistimo. In v bistvu je to vse, kar zahteva od vzdrževanja.

Seveda je dobro, da tudi upoštevamo določitve, kar se tiče oblačil med košnjo. In sicer, da ne nosimo kratkih hlač in natikačev ter, da si omislimo ustrezna očala. In to ne velja le za kosilnico iz našega primerna, pač pa pri košnji s katerokoli kosilnico.

Ustrezna in pravilna raba ter vzdrževanje ima torej pomembno vlogo pri varni in zanesljivi uporabi. Tudi pri tem lahko rečemo, da to vse velja za vse kosilnice, ne zgolj za naš primer in je za učinkovito košnjo ter doseganje želenih rezultatov nujno to tudi upoštevati. Vsako orodje seveda zahteva pravilno uporabo in nego, nič drugače ne velja tudi za kosilnice, katerekoli.

V tej kategoriji: