Verižna žaga Husqvarna je zelo enostavna za uporabo

Ravnanje z motorno žago Husqvarna 445 ne bo problem za večino ljudi zaradi svoje lahke zasnove. Čeprav je težja od povprečne električne žage, je precej ugodna v primerjavi z drugimi stroji na bencin. To bi moralo zmanjšati utrujenost in uporabnikom omogočiti daljše žaganje.

Druga značilnost te žage je zmanjšana vibracija. Odlična stvar pri Husqvarninih žagah je ta, da so zasnovane z blažilci vibracij, ki zmanjšajo vibracije na ročajih. Pri modelu Husqvarna 445 se vibracije na sprednji ročici ustavijo pri 3,1 m/s2 in na zadnjem ročaju pri 4,9 m/s2.

Pri električnem orodju se lahko šteje, da je vrednost pod 5 m/s nizka, kar pomeni, da se priporočeni čas uporabe žage poveča. V tem primeru lahko žago Husqvarna 445 uporabljamo neprekinjeno dve uri v osemurnem delovniku brez kršenja varnostnih priporočil. Varna uporaba je odvisna od drugih dejavnikov, kot so oblika telesa in temperatura, uporaba rokavic pa zagotavlja dodatno zaščito.

Ko je žaga Husqvarna 445 v uporabi, ustvari raven hrupa 103 decibelov. To je značilno za bencinsko žago. Kjer je raven hrupa večja od 90 decibelov, je priporočena uporaba ščitnikov za ušesa. Če nameravate uporabljati žago dlje časa, morate razmisliti o nakupu dobrih ščitnikov.

Na splošno povratne informacije uporabnikov prepričljivo kažejo, da je ta verižna žaga zelo enostavna za uporabo. Žaga je idealna za obrezovanje in žaganje majhnih/srednje velikih dreves in žaganje drv za kurjavo. Nekateri uporabniki jo uporabljajo tudi za rezbarjenje, kar kaže na njeno odlično vsestranskost!

Oprema za žaganje

Husqvarna je opremljena z 45-centimetrskim mečem in nosilnim zobnikom (nosno kolo). Veriga ima 72 pogonskih členov, korak verige 0,325, širina utora 1.27mm. Žaga uporablja nekoliko ožjo verigo kot nekatere druge žage in jo lahko imenujemo tudi »visoko hitrostna« veriga. Pri polni moči je hitrost verige 17,3 metra na sekundo, kar je spoštljivo za žago te velikosti.

Na Husqvarni 445 lahko uporabite meče različnih velikosti, priporočene dolžine pa so med 33 in 50cm, tako da se lahko odločite za najustreznejšo dolžino, odvisno od vašega dela z žago.

V tej kategoriji: