Cena PVC oken ni standardizirana

Če želite prihraniti na stroških ogrevanja in hlajenja, vam višja cena PVC oken ne bi smela predstavljati prevelike ovire pri nakupu. Kakovostni izdelki so narejeni iz vrhunskim materialov in več plasti. Dvojna zasteklitev namreč še dodatno preprečuje, da bi toplota prehitro prehajala med zunanjosti in notranjostjo hiše, veliko vlogo pa igra tudi masivno okovje in polnilo. O verodostojnosti proizvajalca največkrat priča garancija izdelkov. Nikar ne pozabite tudi na drobni tisk, saj cena PVC oken, kot jo lahko preverite na naslednji povezavi: https://www.okna-vranesic.si/okna/cenik-pvc-oken , v nekaterih primerih vključuje tudi demontažo, dodatna dela, odvoz in montažo.

Kaj še vpliva na končno višino računa?

Tudi barva vpliva na končno višino računa. Najcenejša je bela različica izdelka, ta namreč zahteva najmanj poprodukcijske obdelave. Končni finančni izračun je lahko v primeru, da izberete izdelčne variacije, ki posnemajo naravne vzorce iz narave, kot je les, dražje tudi do 30 %. Lesene imitacije so primerna izbira, če želite poudariti rustikalnost objekta. Če načrtujete vgraditev senčil ali rolet, o tem obvestite izvajalca, saj se v tej fazi izvrši tudi vgraditev okenske police, rolet ali senčil. Preden je cena PVC oken tudi uradno sprejeta, nujno preverite tudi, katere dodatne storitve vaš nakup vključuje.

Zakaj je lahko cena PVC oken višja?

Tako kot v vsaki industriji tudi pri izbiri stavbnega pohištva lahko najdete ugodnega ponudnika, ki vam bo celotno vgradnjo in material računal pod povprečjem, kot ga določa trg. Taki izdelki so po navadi narejeni iz manj kakovostnih materialov. Le-ti hitreje prepuščajo toploto in povzročajo velike toplotne izgube skozi celo leto, še posebej pozimi, ko je temperaturna razlika največja.

Za višje prihranke pri ogrevanju poskrbi termopan steklo (dvojna zasteklitev). Izolativnost materiala lahko še dodatno ojačate s TGI distančniki, katerih glavna naloga je zniževanje toplotne prevodnosti. Njihova glavna naloga je zaščita robnih predelov zasteklitve, saj je tisti del najbolj dovzeten za nabiranje vlage in kondenzacijo. Širši kot so profili, večja je verjetnost, da je zastekljena površina dobro zaščitena pred vlago.

Preverite, ali nakup vključuje tudi dodatne storitve

Večina ponudnikov vam bo demontažo in montažo opravila brezplačno, vseeno se vedno najdejo primeri, ki tovrstne storitve zaračunajo posebej. Izbirate lahko med različnimi načini montaže. RAL vgraditev je dražja, več o tem, kako poteka, pa lahko izveste pri svojem izvajalcu. Nujno je, da se po vgraditvi novih stavbnih elementov opravi tudi temeljita zaključna faza. Četudi se stari in novi elementi po velikosti le malo razlikujejo, lahko razlika povzroči nastanek manjše odprtine, ki jo je potrebno zapolniti. Tudi to bodo opravili izkušeni mojstri, odprtino se uspešno in hitro zapre s pomočjo letvice, pene ali ostalih izolativnih materialov.

V tej kategoriji: