Ocena plinskega žara Weber Spirit E-310

Novi gorilniki Spirit se povezujejo spredaj s kontrolnimi gumbi na sprednji plošči. S tem ne dobimo samo več delovnega prostora na stranski polici, temveč to zagotavlja tudi boljše delovanje pri kuhanju indirektno ali na razdeljenem žaru. Weber Genesis, Summit in večina drugih proizvajalcev pri svojih plinskih žarih sledi temu dizajnu gorilnika. Vključen je tudi Weberov merilnik goriva v rezervoarju, ki daje približen prikaz ravni goriva glede na težo rezervoarja.

E-310 ima črne emajlirane rešetke s plastjo porcelana, tirnice za aromo, ohišje zaprtega tipa in delovno površino iz nerjavečega jekla. Lahek pokrov je narejen iz jekla in prevlečen s porcelanom. Nerjaveča delovna površina ima aluminijaste zaključne čepke z vgrajenimi kljukami za orodje. Stoji na štirih kolesih (dve lahko zaklenemo) in ima vžig na baterijski pogon.

Spirit je bil vedno zelo osnovna, dobro izdelana in uporabna linija žarov. Prenova leta 2013 ponuja pomembne nadgradnje in veliko vrednost. Lastniki prejšnjih žarov Spirit lahko nejeverno gledajo v te nove kuhalnike, ki komajda spominjajo na pretekle modele. Čeprav ima Spirit manjšo ceno, je še vedno dražji od mnogih drugih priljubljenih blagovnih znamk žara kot so zapisali na spletni strani The American House. Vendar pa večina lastnikov žara Spirit čuti, da sta kakovost, trajnost in zmogljivost vredni cene.

Nova serija Weber Spirit E-310

Obstaja veliko poceni žarov na plin z vprašljivo kakovostjo gradnje. Weber Spirit II E310 vsebuje vse bistvene lastnosti po dostopni ceni, zaradi česar je med drugim tudi izjemen žar v svojem cenovnem razredu.

Njegovo izjemno prostorno območje za peko na žaru lahko podpre kuhanje purana do 9 kilogramov, njegova natančnost nadzora in dodatne funkcije pa ga naredijo najbolj priljubljenega v Weberjevi liniji žarov Spirit.

V tej kategoriji: