Električna bolniška postelja

Prednosti električnih bolniških postelj

Dejstvo je, da je zdravje največje bogastvo, ki si ga lastimo. To lahko opazimo, ko nam poškodba nog, hrbtenice, glave in drugih delov telesa onemogoči normalno življenje. Takrat je pomembno, da čim hitreje okrevamo. To pa lahko najlažje dosežemo, če imamo na razpolago električno bolniško posteljo. Ta omogoča največje udobje bolnika, ki prestaja lažje in hujše oblike poškodb telesa in različnih bolezni. Tako se bolnemu človeku zagotovimo najboljši način za počitek, kar močno poveča uspešnost okrevanja.

Električna postelja pomaga bolniku do večjega udobja

Ljudje, ki imajo težave z zdravjem, velikokrat preživljajo nepotrebne muke. Temu pa je možno pripisati nepravilno oziroma neprimerno ležišče. Dejstvo je, da po zlomu kosti, kapi, operaciji srca ipd., pacient izgubi dobršen del svoje gibljivosti. To pa pomeni, da se ne more udobno namestiti v svoji postelji. 

Bolniška postelja za okrevanje po operaciji
Električna bolniška postelja za večje udobje za bolnika

Bolniška postelja, ki jo poganja elektrika, pa je narejena tako, da se prilagodi uporabniku. Tako lahko s preprostim klikom vzdignemo hrbtni del ležišča, dvignemo nožni del ipd. To pa bolnikom pomaga, da ohranijo nekaj svoje gibljivosti med počivanjem. Tako se poveča udobje in hitrost okrevanja za ljudi, ki so prestali poškodbe in operacije, in bodo morali dalj časa počivati.

Postelje za bolnike nudijo udobje bolnice

Večini ljudem se hitro izboljša zdravje, če uporabljajo bolniške postelje. To pa zato, ker nudijo udobje bolnice. Obenem pa posamezniku nudijo najvišji nivo udobja in mobilnosti. Omenjena lastnost je še posebej pomembna za ljudi, ki morajo dalj časa odležati.

Video: Najboljše bolniške postelje. Postelje za enostavno oskrbo bolnikov.

Veliko raziskav je pokazalo, da je čas okrevanja veliko krajši, če ima bolnik udobno nastanitev. Ker je možno samo posteljo prilagoditi našim željam, se lahko tudi ljudje s težjimi poškodbami usedejo, uležejo, vzdignejo določene dele telesa ipd. 

Najem bolniške postelje je včasih najboljša izbira, če želimo svojemu družinskemu članu ali prijatelju nuditi najboljše pogoje za počitek. Tako pa se tudi izognemo stroškom, ki bi nastali, če bi posteljo kupili. Več o najemu postelje si lahko preberemo na https://medigo.si/elektricna-bolniska-postelja/

Električno posteljo je možno upravljati z daljincem

Bolniki, ki so nepokretni, se težko namestijo v udoben položaj v postelji. S tem pa se poveča njihovo trpljenje po nepotrebnem. Električne postelje za bolnike pa so opremljene z daljincem. Ta omogoča uporabniku izredno preprosto nastavljanje ležišča. Tako jih je možno dvigniti ali spustiti, če želi bolnik vstati. Obenem pa je tako tudi možno premakniti spodnji del ležišča, če želimo pokrčiti noge. Za največje udobje pa je tudi možno nastavljati nagib celotne postelje.

V tej kategoriji: