Razstrupljanje telesa odlično vpliva na počutje in zdravje

Številne sodobne bolezni so posredno in neposredno povezane z vašim načinom življenja. Čeprav mislite, da so vaše prehranjevalne navade vrhunske, se morda motite. Na to vas na primer občasno opozarja napenjanje, zaprtje ali katera druga podobna težava. Če se vam to dogaja prepogosto, je morda čas za razmislek, da bi svoje telo razstrupili oziroma ga očistili.

Za razstrupljanje telesa se odloča vse več posameznikov. Takšna odločitev je najpogosteje povezana s slabim počutjem, ki vas spremlja tako na delovnem mestu kot doma. A tudi za pravilno razstrupljanje telesa je potrebno imeti vsaj nekaj osnovnega predznanja. V veliki meri pa vam pri tem lahko pomagajo nekateri strokovnjaki, ki so za vas dosegljivi tudi na spletu.

Čas za razstrupljanje telesa

Kdaj je najustreznejši čas za razstrupljanje oziroma čiščenje vašega telesa, boste najbolje vedeli kar sami. Veliko oseb se za takšno dejanje odloči na začetku koledarskega leta. Zavedajo se, da so si v preteklem letu nabrali kar nekaj odvečnih kilogramov in da je njihov življenjski slog postal preveč slab, da bi dobro poskrbeli za svoje počutje in ne nazadnje tudi za zdravje.

Sicer pa se čiščenje telesa lahko lotite kadar koli v letu. Čiščenje lahko traja različno dolgo. A če se že odločite za tako pomembno dejanje, svoje telo temeljito čistite več kot pa le en dan ali dva.

80 % jedilnika naj v času čiščenja predstavlja zelenjava

Razstrupljanje telesa bo učinkovito le, če se ga boste lotili na primeren način. Najprej se dobro pozanimajte o tem, katera živila ter v kolikšni meri je dobro uživati v tem času. Izkušeni strokovnjaki vam bodo zagotovo predlagali, naj vaš jedilnik  večinoma sestavlja kar zelenjava. Zlasti dobrodošli so brokoli, blitva, špinača, por, zelje.

Največ zelenja v svoje telo lahko vnesete že zjutraj, in sicer z zaužitjem zelenega smutija. Popijte ga 1 liter. Pripravljen naj bo iz 80 % zeleno listnate zelenjave, vode in sadja, na primer iz banane, jabolk, borovnic.

Več nasvetov o čiščenju telesa si lahko preberete na spletni strani Donat.mg.

V tej kategoriji: