brisalci za avto

Zakaj brisalci za avto ne smejo biti poškodovani?

Če so deli vašega avtomobila kakovostni, potem je vaša vožnja udobna, prijetna in predvsem varna. Če pa je kakšen del samo malo v okvari, je večja verjetnost za manj prijetno pa tudi bolj nevarno vožnjo. V primeru poškodbe pomembnejšega dela, pa na cesto v resnici sploh ne bi smeli. Avtomobil morate v najkrajšem možnem času peljati na servis oziroma avtomehanično delavnico, kjer bo za okvaro poskrbel strokovnjak.

Kako pomembno vlogo imajo v resnici brisalci za avto, se pogosto na žalost zavedamo šele, ko ti ne delujejo, kot bi morali. K sreči so znaki, da je z avto brisalci nekaj narobe, zelo očitni. Torej nimate nobenega izgovora, da ne bi vedeli, da se naokoli prevažate s poškodovanimi.

Razlika med kakovostnimi in slabimi avto brisalci

Če bi vas vprašali, kakšna je ključna razlika med slabim in kakovostnim brisalcem za avto, bi dejali, da je na prvi pogled razlika res minimalna. Največja razlika je v vzdržljivosti samega brisalca, še zlasti tedaj, kadar so avtomobilski brisalci izpostavljeni nekoliko težjim pogojem, na primer umazaniji, nižjim temperaturam.

Brisalci za avto za čistočo vetrobranskega stekla
Brisalci za avto skrbijo za čistočo vašega vetrobranskega stekla. Delujejo kot strgalo; metlice z gibi naprej in nazaj brišejo vodo, sneg, tekočino za brisalce in druge tekočine ali ostanke z vetrobranskega stekla. Brisalce za avto poganja električni motor.

Zavedati se je treba, da so brisalci za avto ključnega pomena za dobro vidljivost skozi vetrobransko steklo. To pa je seveda tudi osnova za varno vožnjo. Če je pogled skozi steklo vašega avtomobila moten oziroma zamazan, potem boste težko prepoznali situacijo na in ob cesti. S tem pa boste seveda močno povečali možnost za nastanek nesreče.

Če bo na primer skozi slabo obrisano vetrobransko steklo posijalo sonce, potem lahko določene ovire prepoznate prepozno.

Oblika in dimenzija avto brisalcev

Pri nakupu avtomobilskih brisalcev bodite predvsem pozorni na obliko in na dimenzije. V osnovi sta na voljo dve vrsti avtobrisalcev. Starejši tip predstavljajo členkasti avto brisalci, novejšega pa ploski. Na testih so se slednji izkazali za boljše v primerjavi s klasičnimi.

Kako izbrati ustrezne brisalce za avto?

Pri menjavi brisalcev za svoj avto se torej raje odločite za ploske brisalce, ki jih lahko s primernim adapterjem namestite tudi na avtomobile s klasičnimi brisalci. Pri nakupu se izogibajte starim brisalcem. Te boste najlaže prepoznali po obledeli embalaži, ki stoji dlje časa v izložbi. Strokovnjaki svetujejo, da se pri izbiri kakovostnih avto brisalcev pomaga z neodvisnimi testi.

V tej kategoriji: