Enostavnejši in cenejši deli avtomobila

Nekateri deli vašega avta so bistveno manjši od drugih in lahko tudi cenejši, a je vseeno pomembno, da so kakovostni. To, na primer, velja za metlice brisalcev. Te so sestavljene iz malo gume, nekaj kovine in plastike. Ker sodijo med potrošni avtomobilski material, jih morate redno menjati. 

V trgovinah so vam na voljo metlice brisalcev za avto številnih proizvajalcev. Med bolj priljubljenimi so v zadnjem času novejše ploščate metlice, ko so videti tako, kot da bi bile izdelane iz enega kosa gume. Prav tako se dobro prodajajo običajne metlice z več členi, ki se vstavijo v posebno ogrodje. 

Zasnova, izdelava in kakovost gumenih elementov

Na kakovost brisanja metlic brisalnikov vetrobranskega stekla zlasti vplivajo trije dejavniki. To so zasnova, izdelava in kakovost gumenih elementov. Na samo življenjsko dobo metlice pa vplivajo predvsem mehanska obraba ter vremenski vplivi, ki na daljši rok spremenijo lastnosti gumene zmesi. 

Starost metlice brisalcev oziroma dolgotrajno skladiščenje torej vpliva na fizikalne lastnosti gumenih delov. Za uporabnike bi bilo zelo koristno, če bi proizvajalci na embalažo metlic zapisali tudi datum izdelave. Na ta način bi kupce opozorili, kakšne avtomobilske metlice kupujejo.  

Cene metlic 

Natančne cene za metlice niso posebej določene, ker se cene precej razlikujejo od ponudnika do ponudnika. Lahko pa rečemo, da se cene zanje gibljejo od 11 evrov do 37 evrov. Prepoceni nakup metlic se vam nikakor ne splača, saj se najcenejše metlice na vseh testih izkažejo za najslabše. 

Pri menjavi metlic primerjajte cene, ker so lahko razlike za enake metlice občutne. Prav tako vedno, če se le da, preverite tudi starost, čeprav so na novo zapakirane, ker to zelo vpliva na njihovo kakovost pri uporabi. 

Pozorno sledite navodilom za menjavo ter večkrat očistite vetrobransko steklo. Na ta način bodo avto metlice brisalcev še bolje delovale. 

Spletna prodaja metlic

Avto metlice za brisalce lahko kupite v vsaki specializirani prodajalni z avto deli. Prav tako jih lahko naročate tudi v spletnih prodajalnah, kot je, na primer, prodajalna silux.si, kjer so vam na voljo kakovostne in cenovno dostopne metlice in še drugi številno deli za avto. 

Ker je ponudbe veliko, boste med izdelki poleg metlic zagotovo našli še kaj koristnega za vaše vozilo. 

Najem avtomobila je tudi v Sloveniji vse bolj iskan, v naši državi pa nam to storitev ponujajo različni ponudniki najema avtomobilov. Preberi več …

Klinasti jermen za avto. S pomočjo klinastega jermena se mehanske sile ali navor s pogona prenesejo v drugo enoto v motornem vozilu. Preberi več …

V tej kategoriji: