Šminke za ženske

Zlata pravila šminkanja

Ste vedeli, da neenakomerne ter luskaste ustnice lahko zelo vplivajo na videz šminke? Še tako vlažilna formula namreč poudarja luske. Suho kožo na ustnicah je pred šminkanjem potrebno odstraniti s pilingom za ustnice. Lahko ga naredite kar sami: iz olja ter sladkorja.

Za povsem enakomeren nanos šminke so ključne dovolj navlažene ustnice. V izdatnem sloju lahko pred spanjem nanesete balzam ali pa ga nanesete 15 minut pred ličenjem. Počakajte, da se vpije. Odvečni balzam na ustnicah odstranite. Ob nanašanju mat šminke, na ustnice ne sme biti preveč balzama, ker uničuje mat videz in obstojnost.

Izbira pravega odtenka ženske šminke

Kozmetika ni tako preprosta za izbiro, kot je videti na prvi pogled. V množici najrazličnejših produktov ne zmoremo na hitro izbrati želenega. Še posebej to velja pri izbiri ženske šminke. Poleg tega pa ni prav nobenega popolnega vodiča, ki bi vam lahko nakazal, kateri odtenek vam najbolj pristoji. Zato je dobro stestirati vsaj nekaj različnih odtenkov.

Šminke rdeče barve
Izbrati je potrebno pravi odtenek ženske šminke

Odtenki šmink se na različnih polteh med seboj lahko kar precej razlikujejo. Razlika pa ni samo odvisna odo tega, kako svetla ali kako temna je vaša koža, temveč tudi od vašega podtona. Na sploh velja, da se na svetli koži še najbolje obnesejo odtenki z roza toni. Na temnejši koži pa odtenki šminke z bež rjavkastimi toni.

Kako so videti mat šminke

Mat šminke na sploh izgledajo zelo moderno pa tudi čudovito. Kljub temu pa je treba paziti na to, ali so vaše ustnice preveč nagnjene k izsuševanju. V tem primeru boste namreč precej težko našli formulo, ki vam bo povsem ustrezala.

Video: Vseh 45 odtenkov NYX mat šminke

Kremne šminke pa so po drugi strani kljub veliki vlažnosti veliko manj obstojne. Lahko celo lezejo izven roba ustnic. Vsaka vrsta šminke ima torej svoje prednosti pa tudi slabosti.

Šminka z bleščicami lahko izgleda ceneno

Šminki z bleščicami se raje izogibajte, saj lahko delujejo preveč ceneno. Še zlasti to velja nekaj časa po nanosu, ko barva že izgine. Bleščice ostanejo na ustnicah ter še marsikje drugje. V tem primeru vam veliko raje priporočamo nakup šminke s kremnim sijajem.

Vsaka šminka pa se prične nanašati na sredino ustnic. Nato se pomikajte proti kotičkom, kjer naj jo bo le za vzorec barve.

V tej kategoriji: