Tonik za lica za vsakodnevno nego

Tonik za lica za vsakodnevno nego vaše kože

Tonik za lica bi moral biti del vaše vsakodnevne nege, če želite na obrazu doseči najboljše učinke. Tonik je namreč izjemno pomemben korak pri negi kože. Njegova ključna naloga je, da ponovno vzpostavi pH ravnovesje kože.

Dober tonik za lica s predela obraza odstrani vse, kar je na njem ostalo od umivanja. Temeljito na primer odstrani vodni kamen, odmrle celice, odvečno maščobo in ne nazadnje še morebitne ostanke ličil. Tonik morate razumeti predvsem kot dodano vrednost vašemu lepotnemu ritualu.

Učinkovitejši rezultat kreme ob souporabi tonika

Tonik za lica torej v prvi vrsti poskrbi, da s predela obraza odstrani vso umazanijo. Zlasti pomembna je odstranitev vodnega kamna, ki na obrazu povzroča občutek zategovanja. Tonik pa prav tako odlično služi kot esencija ter nosilec kreme oziroma emulzije.

Tonik za lica poskrbi, da s predela obraza odstrani vso umazanijo
Tonik za lica

Zaradi uporabe tonika je koža navlažena, posledično se krema ali emulzija, ki jo uporabljate pri negi kože, veliko bolje vpije v kožo ter še učinkoviteje opravlja svojo funkcijo. Tonik za lica torej kožo odlično pripravi na nanos emulzij, serumov ali krem. Brez uporabe kakovostnega tonika vlažilna sredstva v resnici nikoli ne dosežejo svojega popolnega delovanja.

Preberite si še naslednji članek: Kako kupiti udobne ženske sandale prek spleta?

Ker nam ponavadi sandali predstavljajo največ težav pri nakupu prek spleta, upoštevajte nekaj naslednjih nasvetov.

Izbira pravega tonika za lica

Izjemno pomembno je, da si izberete tonik za lica, ki ustreza vašemu tipu kože. Če je vaša koža normalno suha, je za vas najboljši tonik z rožnato vodo. Zanj je značilno, da pomirja in vlaži. Če imate mešano ali mastno kožo, izberite tonik za lica, ki bo kožo kar se da dobro prečistil, skrčil pore ter obenem pomagal uravnavati odvečni sebum oziroma maščobo.

Video: Kako nanesti tonik za lica. Za začasno izboljšanje stanje kože na obrazu in vratu se lahko z minimalno invazivnim estetskim posegom odločite za obrazno pomlajevanje z botoksom.

Izbira kakovostnega tonika za vse tipe kože vam je na voljo v vseh specializiranih prodajalnah s kozmetiko in ličili. Takšne prodajalne so vam na voljo tudi na spletu, kjer se vam naročanje na izdelke še bolj splača, saj so bistveno ugodnejši.

Za nego svoje kože boste torej veliko bolje poskrbeli, če boste nanjo nanašali kakovostna sredstva. To pa vam seveda še ne zagotavlja dovolj učinkovitih rezultatov. Najpomembneje je, da negovalna in lepotilna sredstva primerno kombinirate med seboj. Le na takšen način boste namreč dosegli najboljše in tudi najbolj vidne rezultate. Pri izbiri ustreznih sredstev za nego kože pa vam lahko svetujejo specializirani prodajalci.

Šminke rdeče barve

Zlata pravila šminkanja

Ste vedeli, da neenakomerne ter luskaste ustnice lahko zelo vplivajo na videz šminke? Še tako vlažilna formula namreč poudarja luske. Suho kožo na ustnicah je pred šminkanjem potrebno odstraniti s pilingom za ustnice. Lahko ga naredite kar sami: iz olja ter sladkorja.

V tej kategoriji: