Polnila za pomlajevanje obraza botoks

Obrazno pomlajevanje z botoksom

Botox že dolgo časa ni samo čudežno sredstvo, s katerim si pri pomlajevanju pomagajo zlasti slavni ter bogati. Dandanes je botoks na voljo vsakomur, ki si želi mlajšega videza. Omogoča povsem varno, preprosto pa tudi hitro glajenje obraznih gub. V estetski medicini se uporablja za korekcijo motečih obraznih gub oziroma za pomlajevanje obraza. Začasno paralizira mišice obraza, ki so za nastanek gub odgovorne. Z botoksom torej omogočimo, da koža na obrazu postane bolj gladka, bolj mladostna.

Polnila, kot je botoks, se predvsem uporabljajo za glajenje gub na obrazu v zgornji tretjini obraza. S tem se lahko doseže tudi dvig ustnih kotičkov, korekcijo vidne zgornje dlesni, kožne vdrtine na bradi, korekcijo gub na vratu, pomanjšanje čeljustnih mišic.

Začasno izboljšanje stanja kože na obrazu in vratu

Pri nas je pomlajevanje še vedno precej tabu tema. Kljub temu pa se za botox posege odloča vse več posameznic ter posameznikov. Gre za začasno izboljšanje stanje kože na obrazu in vratu. Pomembno pa je, da se za takšen poseg ne odločamo zaradi drugih, temveč zaradi sebe.

Polnila za pomlajevanje obraza zmehčajo ali odstranijo gube.
Polnila za pomlajevanje obraza, kot botox, blokirajo živčne signale v mišicah, kamor se injicirajo. Ko se ti živčni signali prekinejo, je mišica začasno paralizirana ali zamrznjena. Tako se nekatere gube zmehčajo, zmanjšajo ali celo odstranijo.

Sicer pa terapija z botulin toksinom ali botoksom velja za minimalno invaziven estetski poseg. prvotno je namenjen korekciji obraznih gub, obenem ima še druge možne indikacije. Priporoča pa se le osebam brez poznanih nevroloških obolenj ali bolezni živčnomišičnega stika.

Kdaj so polnila za pomlajevanje predvsem dobrodošla

Polnila za pomlajevanje obraza in drugih delov telesa so dobrodošla predvsem tedaj, kadar si želite bolj mladostnega videza obraza ali če vas motijo gubice okoli oči, med obrvmi ali pa na čelu. Prav tako je takšen poseg priporočljiv, če želite korekcijo povešenih ustnih kotičkov, če vas motijo gubice ter brazde na vratu.

Najpogostejše dinamične gube, ki jih polnila za pomlajevanje obraza lahko zdravijo, so črte na zgornjem delu obraza, kot je »11« med obrvmi, vodoravne črte na čelu in “vranje noge” okoli oči. Te črte nastanejo zaradi nasmeha, mrščenja, mežikanja in drugih izrazov obraza.

Ne nazadnje je botox odlična izbira tudi tedaj, kadar si ne želite ravno invazivnih kirurških posegov obraznega pomlajevanja. Poseg pa se odsvetuje, če niste zdravi oziroma imate določene nevrološke bolezni ali bolezni živčnomišičnega stika. Prav tako ne, če ste noseči, če dojite, načrtujete nosečnost oziroma nimate realnih pričakovanj.

Marsikdo pa ob vsem tem vendarle podvomi v to, ali je pomlajevanje z botoksom res dovolj varno. Aplikacija botoksa v odmerkih, ki se uporablja za glajenje gub na obrazu in vratu, zdravju ni škodljiva. Stranski učinki so izjemno redki in so večinoma povezano z nestrokovno uporabo botoksa.

V tej kategoriji: