Prednosti kuhinje z otokom

Kuhinja z otokom je v svetu priljubljena že vse od sedemdesetih let prejšnjega stoletja, pri nas pa se je pričela uveljavljati nekoliko kasneje. Kmalu je tovrstni tip kuhinje tudi pri nas postal izjemno priljubljen, če ne kar najbolj priljubljen. Zakaj? Ker ponuja izjemno veliko prednosti, ki vam jih bomo na kratko predstavili v nadaljevanju.

K tako veliki priljubljenosti kuhinje z otokom so zlasti pripomogli različni kuharski kanali. Osrednja točka prostora je otok. Na njem kuharji hrano pripravljajo, na koncu pa služi tudi za uživanje v pripravljenih jedeh. Lahko rečemo, da je vključitev kuhinjskega otoka odličen način, kako v enega od najbolj obiskanih prostorov vključiti hkrati funkcionalni ter estetski element.

Največje odlike kuhinjskega otoka

Kuhinja z otokom se torej ponaša s številnimi prednostmi. Predstavili vam bomo najpomembnejše. V prvi vrsti vam takšna zasnova prostora omogoča izjemno velikost in še dodatni prostor za delo in shranjevanje živil. Dodatna delovna površina uporabniku zagotavlja tudi pripravo nekoliko bolj zahtevnih jedi ter celo jedi za večje družbe. Lahko rečemo, da kuhinja z otokom deluje kot nekakšna simpatična mini jedilnica. To velja, če okoli otoka postavite nekaj stolov.

Spremenite videz kuhinje s postavitvijo kuhinjskega otoka

Ključna prednost je tudi ta, da otok z vidika funkcionalnosti lahko popolnoma prilagodite lastnim potrebam ter željam. V primerjavi z drugimi tipi kuhinj je tovrstna načeloma torej veliko bolj funkcionalna. Za pripravo obroka imate vse potrebno na enem mestu, ne nazadnje pa lahko na odličen način poskrbite tudi za ohranjanje stikov z dogajanjem v svojem domu.

Preberite naslednji članek: Za kaj vse lahko uporabite kakovostno izbran dehidrator

Med nepogrešljive pripomočke v nekaterih gospodinjstvih zagotovo sodi tudi dehidrator. Sušenje hrane je človek odkril že v pradavnini, ko je iskal načine, kako ohraniti živila dlje časa užitna. Sodobne metode shranjevanja živil s pomočjo hlajenja, zamrzovanja, konzerviranja ali pasterizacije, so ta starodavni način obdelave živil skoraj potisnile iz naše zavesti. 

Slabosti takšnega tipa kuhinje

Kljub izjemno mamljivim prednostim kuhinje z otokom pa je treba predstaviti tudi nekaj slabosti. Dejstvo je, da takšne tip kuhinje zavzame kar precej prostora. Prav tako je potrebno do otoka napeljati dovod in odtok vode. Za namestitev kuhališča boste potrebovali plinsko oziroma električno napeljavo. Paziti boste morali tudi na to, da boste pri načrtovanju napeljave pri novogradnji upoštevali vse zahteve in že v zgodnji fazi poskrbeli za izjemno razdelan načrt, kakšno kuhinjo si pravzaprav želite imeti ter uporabljati.

Za marsikoga med vami omenjene slabosti ne predstavljajo prav velike ovire. Še posebej to velja za vse tiste, ki si želijo najmoderneje in najbolj funkcionalno zasnovan prostor za kuhanje, druženje in zabavo. 

Če bi želeli tudi vi v svojem domu imeti personalizirano kuhinjo oz. kuhinjo z otokom po naročilu, si poglejte pestro izbiro kuhinj, ki vam bodo pri tem pomagale kar tukaj.

V tej kategoriji: